voetbalzone

Optimisme over Oranje: 'Hebben veel talenten van exceptionele kwaliteit'

Matthijs van Laar11 okt 2015, 14:41
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2015, 14:41
Advertentie
voetbalzone

De toekomst van het Nederlandse voetbal, of in ieder geval de nationale ploeg, ziet er volgens Ronald de Boer rooskleurig uit. Oranje zit momenteel in een moeizame fase van transitie, maar over een jaar of vijf staat er volgens de oud-international waarschijnlijk weer een ploeg die mee kan doen op het allerhoogste niveau. “We hebben veel talenten van exceptionele kwaliteit”, zei hij zondag op FOX Sports.

De Boer somt op: “Jairo Riedewald, Riechedly Bazoer, Kenny Tete, die kunnen allemaal top worden. Rick Karsdorp vind ik ook een hele goeie. En dan heb je misschien nog Wesley Hoedt, die het vrij goed doet in Italië, of Sven van Beek. En Ricardo Kishna is er ook nog. En zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Het probleem op dit moment is dat al die talenten nog niet de leeftijd hebben om een elftal te dragen. “Ze zijn achttien, negentien of misschien net twintig. Dat soort jongens is pas echt heel goed als ze rond de 23 of 24 zijn. Dat kun je nu nog niet verwachten”, aldus De Boer, die ook van iets oudere jongens als Jordy Clasie, Davy Klaassen en Jetro Willems nog veel verwacht. “Ook zij worden nog beter.”

Bezig met laden …