voetbalzone

Optimistische Huntelaar klaagt niet: ‘Naderhand kunnen we hierom lachen’

Peter Nusselder11 jul 2015, 18:50
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2015, 18:50
Advertentie

De voorbereiding is voor Schalke 04 nog maar net begonnen, maar Klaas-Jan Huntelaar is nu al te spreken over de werkwijze van André Breitenreiter. De nieuwe trainer lijkt van plan om zijn team aanvallend te laten voetballen en dat voornemen ziet de Nederlandse spits absoluut zitten.

voetbalzone

“Ik ben aanvaller en wil offensief spelen. Ik win liever met 4-3 dan met 1-0”, benadrukt de Oranje-international in gesprek met Kicker. Breitenreiter liet zijn elftal tijdens de oefenduels Austria Klagenfurt en Wolfsberger AC al vroeg druk zetten. Huntelaar was in beide wedstrijden trefzeker en is tevreden. “Als je ballen verovert tussen de verdediging en het middenveld van de tegenstander, is dat het effectiefst; dan is de weg naar het doel natuurlijk veel korter.”

Die speelwijze kost wel veel kracht en om dat op te kunnen brengen, worden Huntelaar en zijn ploeggenoten bij die Königsblauen onderworpen aan enkele zware trainingen van Breitenreiter. De spits klaagt daar echter niet over. “Het maakt ons fitter, en naderhand zullen we om deze zware tijd kunnen lachen”, voorspelt de 31-jarige Achterhoeker.

Bezig met laden …