voetbalzone

Optreden Van Ginkel eindigt al na tien minuten met ‘fikse blessure’

Erik van Dam24 sep 2013, 21:08
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2013, 21:08
Advertentie

Marco van Ginkel heeft dinsdagavond een bijzonder vervelend debuut in de Capital One Cup meegemaakt bij Chelsea. De jonge middenvelder werd afgelopen zomer door the Blues weggehaald bij Vitesse en deed mee in drie wedstrijden sinds zijn komst. Dinsdag mocht hij in de basiself beginnen in de bekerwedstrijd tegen Swindon Town. Al na tien minuten moest hij echter geblesseerd van het veld stappen.

/

Van Ginkel begon op County Ground in een verdedigende rol op het middenveld, met Michael Essien naast zich en Kevin De Bruyne, Juan Mata en Willian in de linie ervoor. Na een duel om de bal met Alex Pritchard blesseerde de ex-Vitessenaar zich aan zijn knie in de zesde minuut. Hij ging naar de grond, liet zich behandelen en probeerde het daarna ‘eruit te lopen’, maar dat lukte niet.

José Mourinho zag dat de Oranje-international niet meer verder kon en liet hem hinkend van het veld gaan: Ramires kwam erin ter vervanging. De komende dagen moet blijken hoe Van Ginkel eraan toe is en of hij enige tijd uit de roulatie is. Op het eerste oog lijkt de blessure serieus, maar wellicht stelt een scan van zijn knie hem en de club gerust.

Bezig met laden …