voetbalzone

Opvallend protest in Engeland: fans verzamelen zich in middencirkel

Bart Kruyt02 mei 2015, 14:40
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2015, 14:40
Advertentie

Het gaat niet goed met Blackpool, dat niet zolang geleden nog in de Premier League actief was. The Seasiders staan momenteel onderaan in de Championship en zullen volgend seizoen in de League One, het derde niveau van Engeland, spelen. De supporters maakten zaterdag in het thuisduel met Huddersfield Town duidelijk dat zij hopen dat Karl Oyston er dan niet meer bij is.

Oyston is de voorzitter van Blackpool en staat al geruime tijd onder druk. Na de beslissing van de preses om een standbeeld van Stanley Mortensen (de maker van een hattrick in de met 4-3 gewonnen FA Cup-finale van 1953 tegen Bolton Wanderers) weg te halen was de maat vol voor de fans, die voor de wedstrijd tegen Huddersfield al een protestmars begonnen.

Vervolgens ging het ook mis in het stadion: een grote groep fans kwam halverwege de wedstrijd het veld op en verzamelde zich in de middencirkel. De supporters voorkwamen hiermee dat de tweede helft op tijd kon beginnen. De politie moest ingrijpen; scheidsrechter Mick Russell haalde alle spelers van het veld.


Bezig met laden …