voetbalzone

Opvallend: uitzinnige Napoli-fans zingen over Feyenoord tijdens titelfeest

Wessel Antes05 mei 2023, 15:50
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2023, 15:50
Advertentie

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Waar Feyenoord nog even moet wachten op het vieren van de landstitel, barstte het kampioensfeest van Napoli donderdagavond al los in Napels. De kersverse Italiaanse kampioen had aan een 1-1 gelijkspel bij Udinese genoeg om het eerste kampioenschap in 33 jaar binnen te slepen. Het Twitteraccount van VoetbalUltras deelt vrijdagmiddag een even grappig als opmerkelijke video waarbij de fans van Napoli de naam van Feyenoord uitbundig zingen. ‘Napoli Feyenoord jalalalala’, wordt luidkeels meegezongen door meerdere supporters. Vermoedelijk heeft het nummer te maken met de rivaliteit die zowel Napoli als Feyenoord heeft met AS Roma.


De Rotterdammers trokken in een tweeluik met Roma, halverwege april, aan het kortste eind tijdens de kwartfinale van de Europa League (4-2 over twee wedstrijden). Een jaar eerder verloor Feyenoord al met 1-0 in de finale van de Conference League. Rondom de krachtmetingen tussen Roma en Feyenoord bleek al dat de Rotterdamse club niet populair is in de Italiaanse hoofdstad. Heel Rome hing vol met stickers met de tekst ‘Odio Rotterdam’, ofwel ‘Ik haat Rotterdam’. Dat alles heeft te maken met de ongeregeldheden in Rome, toen Feyenoord in 2015 op bezoek kwam.

Bezig met laden …