voetbalzone

Opvallende handtekening De Gea: 'We zien elkaar in Manchester'

Daniel Cabot Kerkdijk20 jun 2013, 09:21
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2013, 09:21
Advertentie
/

Thiago Alcántara maakte dinsdag drie doelpunten in de finale van het EK Onder-21 tegen Italië (4-2) en zodoende mocht de middenvelder de bal houden. Het leer werd door al zijn ploeggenoten van Jong Spanje van tekst voorzien. Met name de woorden van David de Gea vielen op toen Thiago na afloop de media te woord stond: Nos vemos en Manchester, oftewel we zien elkaar in Manchester.

Thiago twijfelt over zijn continuïteit bij Barcelona, daar hij vorig seizoen meer dan op de reservebank zat dan hem lief was. Ook voor komend seizoen lijkt het uitzicht op een basisplaats minimaal. De Braziliaanse Spanjaard wil per se naar het WK en zou intern hebben laten weten dat hij openstaat voor een transfer. Saillant: hij doet sinds kort beroep op een andere zaakwaarnemer, Pere Guardiola. Dat is de broer van een oude bekende: nieuwbakken Bayern München-manager Josep Guardiola.

"Ik hoop dat ik komend seizoen bij Manchester United een Spaanse collega heb", verklaart De Gea donderdag aan diverse Spaanse media. "Maar iedere speler zou Thiago graag als ploeggenoot willen hebben. Thiago en ik maken er vaak grapjes over, maar Barcelona weet dat Thiago een geweldige speler is en ik denk niet dat ze hem laten gaan." De zoon van voormalig wereldkampioen Mazinho heeft nog een doorlopend contract tot de zomer van 2015.

Bezig met laden …