voetbalzone

Opvallende keuze AC Milan: 'Toen ik jonger was had ik vijanden nodig'

Bart Kruyt04 jun 2015, 20:55
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2015, 20:55
Advertentie

De officiële mededeling ontbreekt nog, maar het heeft er alle schijn van dat Sinisa Mihajlovic de nieuwe hoofdtrainer van AC Milan wordt. De coach vertrok onlangs bij Sampdoria, waar hij inmiddels al is opgevolgd door Walter Zenga, en dineerde woensdag met Silvio Berlusconi en Adriano Galliani. Volgens Italiaanse media zal Milan de komst van Mihajlovic vrijdag aankondigen.

voetbalzone

De keuze van i Rossoneri is opvallend, omdat de Serviër een verleden heeft bij Internazionale en had aangegeven dat hij hierdoor nooit voor Milan zou kunnen werken. "Mensen veranderen", zegt Mihajlovic nu. "Toen ik jonger was, wilde ik Milan en Inter tegenover elkaar zetten. Ik had vijanden nodig om mezelf te motiveren. Maar ik heb in de afgelopen jaren veel geleerd en veel ervaring opgedaan."

"Het is gemakkelijk om geliefd te zijn bij een club waar je al hebt gespeeld, maar het is een grotere uitdaging om de critici te overtuigen", vervolgt Mihajlovic. "Ik weet niet hoe er over mij gedacht wordt, maar ik ben zelf bijna vijftig jaar oud, dus het is logisch dat ik over bepaalde dingen nu anders denk. Ben ik de nieuwe coach van Milan? Het is niet aan mij om dat te zeggen. Maar als het aan mij had gelegen, dan was ik tien jaar geleden al coach van Milan of een andere topclub geworden."

Mihajlovic werd ook in verband gebracht met Napoli, maar zegt dat hij nooit in de buurt is geweest van een akkoord met deze club. "Ik heb wel contact gehad met Napoli, maar ik ben nooit dicht bij een overstap geweest. Mensen moeten geen onzin praten; ik heb niets getekend bij Napoli", aldus de aanstaande opvolger van Filippo Inzaghi bij Milan.

Bezig met laden …