Hwang In-beomImago

Opvallende uitspraak over Hwang In-beom: ‘Zou in het Feyenoord van vorig seizoen bankzitter zijn’

Wessel Antes05 okt 2024, 09:19
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2024, 09:19
Advertentie

Feyenoord komt kwalitatief tekort, zo concludeert Wim Kieft in zijn wekelijkse columns namens De Telegraaf. De voormalig topspits is van mening dat de nieuwe aanwinsten van de Rotterdamse club nog niet goed genoeg zijn.

“Evenals Ajax zal Feyenoord de voetballiefhebber evenmin verwennen”, begint Kieft over Feyenoord. “Met een elftal met zeven nieuwe spelers kan je niet anders verwachten. Helemaal omdat ze kwalitatief tekort komen.”

Waar Hwang In-beom na zijn eerste maand door velen bewierookt wordt, wil Kieft niet te hard van stapel lopen. “De Koreaan Hwang is een aardige speler, maar zou in het Feyenoord van afgelopen seizoenen bankzitter zijn.”

Feyenoord telde deze zomer minstens 7 miljoen euro neer om Hwang op te pikken bij Rode Ster Belgrado. De 28-jarige middenvelder, die liefst 62 interlands speelde namens Zuid-Korea, tekende tot medio 2028 in Rotterdam-Zuid.

Ook van een andere aanwinst moet Kieft nog maar zien wat hij gaat brengen. “De van Brighton & Hove Albion gehuurde Ibrahim Osman zorgde voor veel dreiging als rechtsbuiten tegen Girona, maar is een aanvaller die ruimte nodig heeft en dat krijgt Feyenoord in de Eredivisie nauwelijks.”

Volgens Kieft wordt het verhaal van Ayase Ueda, die een jaar geleden al tekende in De Kuip, steeds ‘treuriger’. “Alle keren dat Ueda de kans kreeg, heeft hij het niet laten zien. Tegen Girona miste hij twee opgelegde kansen en zelfs de strafschop was aan hem niet besteed.”

Kieft trekt een stellige conclusie. “Gimenez speelde tot dusver niet groots, maar hij kan rustig aan zijn herstel werken. Ueda gaat hem niet uit de basis houden wanneer de Mexicaan fit is.” Gimenez keert naar verwachting in 2025 terug bij Feyenoord.

Bezig met laden …