voetbalzone

Opvolger Ancelotti lijkt bekend: '99 procent zeker dat hij het wordt'

Bart Kruyt26 mei 2015, 11:04
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2015, 11:04
Advertentie

De spelersgroep wilde graag met Carlo Ancelotti verder, maar Florentino Pérez was daar niet gevoelig voor en besloot om de coach na twee seizoenen te ontslaan. Volgens de voorzitter heeft Real 'een nieuwe impuls' nodig en zal snel duidelijk worden wie de nieuwe hoofdtrainer wordt. Het heeft er alle schijn van dat dit de geboren Madrileen Rafael Benítez zal zijn.

voetbalzone

In de wandelgangen worden ook de namen van Jürgen Klopp en Zinedine Zidane genoemd, maar het lijkt erop dat Benítez terug zal keren naar de club waar hij eerder in de jeugdopleiding en bij de beloftenploeg werkzaam was. "Het is voor 99 procent zeker dat hij het zal worden", zegt Ernesto Bronzetti, de zaakwaarnemer van de ontslagen Ancelotti, in gesprek met RAI.

De 55-jarige Benítez kwam als voetballer tot liefst 247 wedstrijden voor Real Madrid Castilla en begon zijn trainersloopbaan ook bij de club uit zijn geboortestad. Via Real Madrid B, Real Valladolid, Osasuna, Extremadura en Tenerife kwam hij in 2001 terecht bij Valencia, waar Benítez erg succesvol was. Vervolgens werkte hij nog bij Liverpool, waarmee hij de Champions League won, Internazionale, Chelsea en sinds 2013 bij Napoli. Daar loopt zijn contract binnenkort af.

Ancelotti lijkt na zijn vertrek bij Real een sabbatical te nemen: de coach heeft aangegeven dat hij geopereerd moet worden, omdat hij een aandoening heeft aan zijn wervelkanaal. Toch blijft Silvio Berlusconi optimistisch over een terugkeer van Ancelotti bij AC Milan: "Ik hoop dat Adriano Galliani dit kan realiseren", zei de president van Milan. "Zowel Adriano als ik heb daar een goed gevoel over."

Bezig met laden …