voetbalzone

Opvolger Heitinga speelt ‘herkenbaar voetbal’ en verlengt contract bij Ajax

Jonathan van Haaster27 jun 2023, 21:46
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2023, 21:46
Advertentie

Ajax heeft het contract van Dave Vos met twee seizoenen verlengd. De club maakt bekend dat zijn aflopende verbintenis is opengebroken tot medio 2025. De 40-jarige oefenmeester was het afgelopen seizoen bij Jong Ajax de opvolger van John Heitinga, die de stap maakte naar het eerste na het ontslag van Alfred Schreuder.

Vos was voordat hij aan de slag ging bij het beloftenteam van de Amsterdammers al werkzaam bij de club. Zo trainde hij de Onder 17 en Onder 18, en was hij assistent-trainer van Mitchell van der Gaag bij Jong Ajax. In november 2021 besloot Vos de overstap te maken naar Schotland, waar hij tot november 2022 de assistent-trainer was van Giovanni van Bronckhorst. Vanwege de tegenvallende resultaten in de Premiership en de Champions League moesten Van Bronckhorst en zijn staf het veld ruimen.

Na het ontslag van Schreuder eind januari 2023 schoof Heitinga door als interim-trainer en kwam er een vacature vrij bij Jong Ajax. Medio februari maakten de hoofdstedelingen bekend dat Vos de vervanger werd van Heitinga. ''Ik ben een echte Ajacied en heb veel aan de club te danken", liet hij toentertijd weten via de officiële kanalen. "Daarom doe ik graag iets terug nu Ajax weer een beroep op mij doet." Ajax maakt dinsdag tevens bekend dat Yuri Rose doorschuift vanuit de Onder 17 en de nieuwe assistent wordt van Vos. Daarnaast blijft ook Erik Heijblok langer in Amsterdam. Hij is werkzaam als keeperstrainer.

Vos kende de spelersgroep van Jong Ajax goed vanwege zijn eerdere jaren op De Toekomst. In het restant van de tweede seizoenshelft stond hij veertien wedstrijden aan het roer in de Keuken Kampioen Divisie. Zeven keer won de ploeg, terwijl er ook zeven duels verloren gingen. Technisch manager Klaas-Jan Huntelaar laat weten verheugd te zijn met de contractverlenging. "Gedurende de laatste zes maanden heeft Dave laten zien dat hij de juiste man is voor Jong Ajax. Hij werd tijdens de tweede seizoenshelft aangesteld en heeft er samen met zijn staf voor gezorgd dat de spelers op een herkenbare manier voetbalden en zich ontwikkelden."

Bezig met laden …