voetbalzone

Opvolger Ten Cate bij Panathinaikos wil handdoek in de ring gooien

Robert Smid03 okt 2010, 20:57
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2010, 20:57
Advertentie

Panathinaikos lijkt op zoek te moeten naar een nieuwe hoofdtrainer. De Griekse topclub kan rekenen op het vertrek van oefenmeester Nikos Nioplias. De Griek liet zondag tijdens een persconferentie na afloop van het duel met Ergotelis (4-1 winst) weten dat hij het niet meer ziet zitten bij de club en aankomende week zijn ontslag in gaat dienen bij zijn werkgever.

“Ik ga zo snel mogelijk praten met de voorzitter van de club om over mijn toekomst te praten”, aldus de oefenmeester na de gewonnen competitiewedstrijd. “Ik zal hem dan vertellen dat ik niet langer op de bank wil plaatsnemen als trainer van de club. Het kan niet zo zijn dat je in de zomer de beste trainer ter wereld bent, en een maand later wordt afgeschilderd als een lachertje.”

Nioplias kwam afgelopen december aan het roer bij Panathinaikos, toen hij de ontslagen Henk ten Cate opvolgde. Daar wist hij zich op te werken tot een ware held. Na zes jaar wist Panathinaikos weer prijzen te pakken. Zo wist Nioplias zowel de Griekse landstitel te winnen als de Griekse beker. Momenteel staat Panathinaikos tweede in de competitie, maar de resultaten van de laatste weken hebben voor een grote druk op de trainer gezorgd.

Bezig met laden …