voetbalzone

Opvolger Ten Cate stapt op als trainer van Panathinaikos

Erik van Dam15 nov 2010, 13:51
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2010, 13:51
Advertentie

Panathinaikos heeft maandag afscheid genomen van trainer Nikolaos Nioplias. De club staat keurig tweede in de Griekse competitie en werd vorig seizoen kampioen, maar toch heeft Nioplias besloten er de brui aan te geven vanwege de 'zwakke' resultaten van de voorbije weken. De 1-1 tegen Larissa van afgelopen zaterdag blijkt voor de coach de druppel te zijn geweest.

In de competitie moet Panathinaikos tot nu toe alleen voorrang verlenen aan Olympiakos Piraeus; die club staat na tien wedstrijden op 22 punten, terwijl Panathinaikos 21 punten verzamelde. Alleen van AEK Athene werd verloren. In Europees verband gaat het minder voorspoedig met de regerend kampioen. Barcelona (5-1) en FC Kopenhagen (2-0) bleken te sterk voor de Griekse formatie en in de twee duels tegen Rubin Kazan werd tweemaal een punt gepakt na een 0-0 uitslag.

Nioplias kwam afgelopen december aan het roer bij Panathinaikos, toen hij de ontslagen Henk ten Cate opvolgde. Hij wist zich op te werken tot een ware held. Na zes jaar wist Panathinaikos weer prijzen te pakken; zowel de Griekse landstitel als de beker. Begin vorige maand gaf Nioplias al aan dat hij overwoog op te stappen, maar een goed gesprek met de voorzitter weerhield hem daarvan. Jacek Gmoch uit Polen volgt Nioplias nu op.

Bezig met laden …