voetbalzone

'Opvolger' Thiago Silva hoopt op belletje Barcelona: ‘Het zou een eer zijn’

Erik van Dam19 jun 2013, 14:48
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2013, 14:48
Advertentie

Barcelona is naarstig op zoek naar een nieuwe centrumverdediger, maar topfavoriet Thiago Silva van Paris Saint-Germain lijkt onhaalbaar. De Catalanen beseffen dat zij verder moeten kijken en nu is ook de achttienjarige Dória een kandidaat om de vacature in Camp Nou op te vullen. De Braziliaan wordt in eigen land als de natuurlijke opvolger van nota bene Silva gezien en Dória wil zelf ook graag naar los Azulgrana vertrekken.

De zaakwaarnemer van de stopper van Botafogo laat weten dat zijn cliënt, die vorig seizoen werd verkozen tot de beste verdediger in de Série A, hoopt op een belletje uit Spanje. “Elk Braziliaans talent bewondert die club en droomt ervan om voor Barcelona te spelen. Maar nu is het nog te vroeg om over een transfer te praten, want Barcelona moet eerst contact met Botafogo zoeken. Het zou een eer voor elke speler en zaakwaarnemer zijn om met Barcelona te praten”, zegt Jorden Vergette tegen Rádio La Xarxa.

De ploeggenoot van Clarence Seedorf brak vorig jaar door in het eerste elftal van Fogão hij maakte in april zijn debuut voor de nationale ploeg in de oefenwedstrijd tegen Bolivia (0-4 winst). Dória, die minstens negen miljoen euro moet kosten, staat in eigen land nog tot medio 2015 onder contract. De kans dat hij dat papiertje uitdient, is echter gering. Naast Barcelona hebben ook onder meer Tottenham Hotspur, FC Porto, Benfica en Juventus serieuze interesse in Dória.

Bezig met laden …