voetbalzone

‘Opzettelijke’ kaart Piqué wordt begrepen: ‘Hij is zó belangrijk voor ze’

Erik van Dam24 feb 2016, 06:52
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2016, 06:52
Advertentie

Gerard Piqué pakte dinsdagavond een gele kaart tegen Arsenal. De tv-camera’s registreerden dat de verdediger kort met trainer Luis Enrique sprak en niet veel later, toen er nog maar vijf minuten te gaan waren, werd de Spaanse verdediger op de bon geslingerd voor een overtreding op Danny Welbeck. De Turkse scheidsrechter Çüneyt Çakir trapte daarmee mogelijk rechtstreeks in de val van Piqué, die op scherp stond, en Luis Enrique.

/

De trainer van Barcelona ontkende na afloop van de wedstrijd dat Piqué bewust geel pakte om het weerzien met Arsenal te missen en daarna ‘schoon’ aan de kwartfinales te beginnen. Oud-aanvaller Ian Wright zei in de tv-uitzending van BT Sport echter zeker te weten dat de gele kaart een bewuste kaart was. “Ik denk het, ja. Hij mist nu de return en is daarna weer helemaal klaar voor de volgende wedstrijden.”

“Zoiets moet je ook wel doen, denk ik. Kijk toch eens naar hoe Piqué speelt voor Barcelona, hij is zó belangrijk voor ze”, aldus de Engelsman. “In de latere fase van de Champions League moet hij er gewoon bij zijn, dat is nodig”, sprak Wright. Op 16 maart ontmoeten Arsenal en Barcelona elkaar opnieuw, dan in Camp Nou.

Bezig met laden …