voetbalzone

Oranje beëindigt 2013 met remise tegen Colombia

Erik van Dam19 nov 2013, 21:26
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2013, 21:26
Advertentie
/

Nederland heeft het kalenderjaar 2013 afgesloten met een 0-0 gelijkspel tegen Colombia. De nummer vier van de FIFA-wereldranglijst speelde bij tijd en wijlen een bikkelharde wedstrijd in de Amsterdam ArenA, maar slaagde er niet in Oranje ook pijn te doen in de score. Jeremain Lens zag voor rust al rood bij Nederland, terwijl Siem de Jong en Rafael van der Vaart met blessures het veld verlieten. Oranje is heel 2013 ongeslagen gebleven speelt nu pas weer in maart een oefenwedstrijd, uit tegen Frankrijk.

De ontmoeting met Colombia was op papier vriendschappelijk, maar in praktijk was daar niet veel van terug te zien. Gelegenheidsspits De Jong bleef liggen na een sprintduel en ging er strompelend vanaf; de Colombianen troffen daarbij geen blaam. Rafael van der Vaart moest zich echter geblesseerd laten wisselen na een trap van Abel Aguilar. Voor De Jong en Van der Vaart kwamen Luciano Narsingh en Leroy Fer. Louis van Gaal begon al zonder echte spitsen en zat na de wissels helemaal zonder.

/

Kansen waren er ook in de eerste helft. Van der Vaart had al in de tiende minuut op de lat gemikt en De Jong slaagde er niet in de rebound binnen te tikken. Jeremain Lens kreeg eveneens een mogelijkheid, maar scoorde niet en werd later weggestuurd met rood. Hij reageerde met een duw op een overtreding en werd zwaar bestraft met rood. Echte zorgen hoeven er evenwel niet te zijn, want zijn schorsing zal alleen gelden voor vriendschappelijke interlands, de komende maanden.

Met een man minder bleef Oranje prima overeind tegen Colombia. Invaller Fer haalde in het zestienmetergebied uit, maar zijn schot werd geblokt. Aan de overzijde creëerden de Zuid-Amerikanen eveneens gevaar, maar Gregory van der Wiel slaagde erin een poging van Victor Ibarbo onschadelijk te maken. Radamel Falcao was alleen in de eerste helft even lastig geworden met een schot op Jasper Cillessen. De doelman had ook een antwoord klaar op een kopbal van James Rodríguez, de laatste echt kans in de ArenA.

Bezig met laden …