voetbalzone

Oranje faalt weer bij standaardsituatie: 'Het gebeurt ons te veel'

Bart Kruyt01 jun 2016, 23:25
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2016, 23:25
Advertentie

Het Nederlands elftal boekte woensdagavond een knappe overwinning op EK-ganger Polen, maar het tegendoelpunt dat de ploeg te verwerken kreeg betekende toch een smetje op het succes. Opnieuw ging het mis bij een corner: zeven van de laatste negen Nederlandse tegengoals ontstonden uit standaardsituaties, waarvan vier bij hoekschoppen, vond Voetbal International uit.

Ditmaal was het Artur Jedrzejczyk die raak kon koppen uit een corner. “Dat is niet goed natuurlijk, het gebeurt ons te veel”, zei Blind na afloop voor de camera van SBS6. “We besteden daar juist veel aandacht aan. Het moet attenter en alerter, want het is nu niet meer zoals in het verleden dat we minder lengte hebben. Het is en blijft dus zeker een punt van aandacht, want standaardsituaties vormen in het hedendaagse voetbal een belangrijk wapen.”

Blind is nu negen wedstrijden bondscoach van het Nederlands elftal, maar heeft zijn ploeg nog geen enkele keer een clean sheet zien houden. Dat gebeurde voor het laatst in 1950, toen Jaap van der Leck nog de bondscoach van Oranje was.

Bezig met laden …