voetbalzone

Oranje heeft ‘fitnessfundamentalist’ in defensie: ‘Het gaat ver bij mij’

Daniel Cabot Kerkdijk17 jun 2014, 07:45
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2014, 07:45
Advertentie

Ron Vlaar is sinds het desastreuze EK van 2012 in Polen en Oekraïne uitgegroeid tot een absolute fitnessfundamentalist. De verdediger van Aston Villa wilde uitstralen dat hij iets wilde en startte een persoonlijk project. Hij weet precies wat hij ervoor moet doen en laten. “Dat gaat bij mij ver, in die zin dat ik er alles voor laat en alles voor doe.”

voetbalzone

Louis van Gaal vindt dat elke Oranje-voetballer fit en in vorm moet zijn. “Als ik iemand hoor zeggen dat je vorm niet in de hand hebt, ben ik het daar niet mee eens”, vertelt Vlaar in gesprek met Helden Online. “Ik ben er elke dag mee bezig geweest om hier goed voor de dag te komen. Ik kan me niet voorstellen dat je niet in vorm bent als je een WK moet spelen.”

Vlaar is naar eigen zeggen nooit uit de band gesprongen, zelfs geen sporadisch biertje na een wedstrijd. “Ik heb daar twee jaar geleden een keuze in gemaakt.” Het WK in Brazilië was zijn doel. “Ik sta híér, weet je, dat was mijn doel. Als enige van mijn club. Alleen de keeper is er ook, en normaal gesproken Christian Benteke, maar hij is geblesseerd. Als mijn ploeggenoot er zo voor zou leven en zijn doel zou halen, zou ik toch denken: hé, die doet toch wel iets goeds."

Bezig met laden …