voetbalzone

Oranje hoeft niet te vrezen voor groen-gele bus: 'Dat is niet onze stijl'

Bart Kruyt13 mei 2014, 12:07
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2014, 12:07
Advertentie

Australië kan de borst nat maken voor het aankomende WK. The Socceroos zijn ingedeeld in een zware groep met Spanje, Nederland en Chili en worden gezien als het zwakste team van de poule. Oud-international John Aloisi weet dat Australië de underdog is, maar verwacht dat de ploeg van Ange Postecoglou zich niet zal gaan ingraven tijdens de groepswedstrijden.

"Natuurlijk willen we de Socceroos zien winnen, maar ik denk dat het belangrijk is dat we dat doen door niet af te wachten en de bus voor het doel te parkeren", zegt John Aloisi. "Dat is ook niet de stijl van Australië, ik denk dat de bondscoach dat ook weet. Hij kent het karakter van de Australische spelers en hij weet wat het publiek wil. Dat zal hij ook overbrengen en natuurlijk zal hij proberen wedstrijden op zijn manier en op de Australische manier te winnen."

Volgens Aloisi moeten de Australische internationals zonder angst gaan spelen: "Natuurlijk, ze zullen niet als gekken gaan aanvallen en de hele tijd in de val trappen. Maar ik denk niet dat Australië gaat afwachten, dat is vragen om problemen. Zolang je goed georganiseerd speelt dan kun je het voetbal op de mat leggen waar je de spelers voor hebt geselecteerd."

Bezig met laden …