voetbalzone

'Oranje hoeft zich geen zorgen te maken, ik schat Cillesen hoger in'

Bart Kruyt04 jul 2014, 10:08
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2014, 10:08
Advertentie

We maken een bijzonder aantrekkelijk WK mee en de doelmannen vertolken een hoofdrol op het toernooi in Brazilië. Keylor Navas van Costa Rica is een van de uitblinkers, maar volgens Hans van Breukelen hoeft het Nederlands elftal zich niet al teveel zorgen te maken over de tegenstander van aankomende zaterdag: "Ik schat Jasper Cillesen hoger in", zegt Van Breukelen tegen de NOS.

voetbalzone

De voormalig international heeft een hoop keepers verrassend goed zien presteren op het WK: "Maar dat zij nu aardig spelen, betekent niet dat ze dat op de lange termijn ook blijven doen", zegt Van Breukelen. "Anders hadden ze ook wel bij grotere clubs gespeeld, denk ik dan. Het is jammer dat oude knakkers zoals Howard en Buffon nu zijn uitgeschakeld. Dat zijn voor mij ook doelmannen met een enorme uitstraling die hun waarde niet alleen nu in Brazilië, maar ook bij hun club bewijzen."

Volgens Van Breukelen zijn er nog drie topkeepers actief op het WK en hij zet Thibaut Courtois van België en Manuel Neuer van Duitsland op een gedeelde eerste plaats, gevolgd door Hugo Lloris van Frankrijk. Cillesen hoort volgens Van Breukelen zeker bij de beste vijf doelmannen van dit WK.

Bezig met laden …