voetbalzone

Oranje incasseert tegengoal à 139,4 km/uur: ‘Daar doe je niks tegen’

Daniel Cabot Kerkdijk19 jun 2014, 07:40
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2014, 07:40
Advertentie

Tim Cahill nam woensdag in de WK-wedstrijd tussen Australië en Nederland (2-3) op prachtige wijze de 1-1 voor zijn rekening. Een minuut na de 0-1 van Arjen Robben haalde hij na een lange pass van Ryan McGowan in één keer ongenadig uit. Jasper Cillessen was kansloos op de knal, die volgens de officiële metingen een snelheid van 139,4 kilometer per uur bereikte.

voetbalzone

“De eerste helft hebben we weinig weggegeven”, blikt Daley Blind terug in gesprek met De Telegraaf. “Maar tegen die goal van Cahill doe je niks, die maakte hij fantastisch af. Hij raakte hem geweldig.” Cahill maakte daarmee een treffer op aangeven van Blind ongedaan. “Ik onderschepte een te korte bal, waardoor Arjen de diepte in kon en het fantastisch afmaakte.”

“Het voelde gewoon juist aan op het moment dat ik de bal raakte”, zei Cahill na aloop. “Zo’n moment is er eentje waar je later in je carrière nog trots op kan terugkijken.” Australië verloor het eerste groepsduel in Brazilië ook, 3-1 tegen Chili, en is dus al uitgeschakeld.

Bezig met laden …