voetbalzone

Oranje-international had posters van Robben en Sneijder: ‘Ja, op het plafond’

Yanick Vos14 nov 2016, 17:25
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2016, 17:25
Advertentie
/

Bart Ramselaar mag zich sinds afgelopen week Nederlands international noemen. Tegen Luxemburg stond hij op het veld met Wesley Sneijder en Arjen Robben, spelers van wie hij vroeg op zijn slaapkamer posters had hangen. "Ja, op het plafond. Daar kon ik altijd naar kijken voordat ik ging slapen”, vertelt de PSV-middenvelder.

Ramselaar verliet FC Utrecht afgelopen zomer voor PSV en maakt ook in Eindhoven indruk. Genoeg reden voor bondscoach Danny Blind om hem op te roepen en te laten debuteren tegen België. Samenspelen met zijn voorbeelden gaf hem ‘een heel apart gevoel’. “Maar het is vooral heel mooi”, zegt hij tegenover Omroep Brabant. "Bij PSV is zo'n beetje iedereen international, dus ik ga me echt niet anders gedragen nu. Met dit debuut is een droom is uitgekomen. Dit is wat ik altijd wilde bereiken en daar ben ik heel trots op."

Ook PSV-verdediger Joshua Brenet keerde terug bij PSV als international. "Ik kan trots op mezelf zijn”, aldus de vleugelverdediger. Brenet speelde bij Oranje Joël Veltman uit de basis tegen Luxemberg. Enige smet op zijn basisdebuut is de strafschop die hij vlak voor rust veroorzaakte. "Een dom foutje, maar verder kan ik tevreden zijn."

Bezig met laden …