voetbalzone

Oranje-international knokt voor basisplaats bij PSV: ‘Soms word je ongeduldig’

Robin Bruggeman19 nov 2016, 14:08
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2016, 14:08
Advertentie

Joshua Brenet debuteerde onlangs voor het Nederlands elftal tegen België en speelde afgelopen zondag tegen Luxemburg zijn tweede interland. Ondanks dat hij in die WK-kwalificatiewedstrijd een strafschop veroorzaakte, genoot hij van de ervaring. Nu hij gedebuteerd is bij Oranje, is zijn eerstvolgende doel om een onbetwiste basisspeler bij PSV te worden.

/

“Ja, ik ben zeker gelukkig”, begint hij tegenover de NOS. “Soms word je weleens ongeduldig, maar dan moet je je koppie erbij houden en je uiterste best blijven doen. De trainer kijkt per wedstrijd wie er op dat moment belangrijk is. Ik heb gewoon twee fantastische concurrenten”, doelt hij op Jetro Willems en Santiago Arias.

Voor veel mensen kwam zijn selectie voor Oranje als een verrassing, maar Brenet zelf hield er al stiekem rekening mee: “De trainer (Phillip Cocu, red.) zei tegen mij: je maakt een goede ontwikkeling door, zulke momenten gaan zeker komen. Dus ja, ik zag het wel aankomen.” De back wil dat goede gevoel in ieder geval doortrekken tegen Willem II, de tegenstander die zaterdag op het programma staat. Hij ziet dat hij in een goede fase gaat en hoopt dat zo lang mogelijk vol te houden.

Bezig met laden …