voetbalzone

Oranje-international maakt indruk: 'Hij barst overduidelijk van het talent'

Matthijs van Laar02 dec 2015, 07:52
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2015, 07:52
Advertentie
voetbalzone

Hij had er even voor nodig, maar Ibrahim Afellay heeft zijn doelpuntenaccount bij Stoke City geopend. Dinsdagavond had de Nederlander een belangrijk aandeel in de 2-0 zege op Sheffield Wednesday, waardoor zijn club Stoke City zich plaatste voor de halve eindstrijd van de Capital One Cup. Coach Mark Hughes was onder de indruk.

Afellay nam in de eerste helft de 1-0 voor zijn rekening tegen the Owls, die de tegentreffer vervolgens niet meer te boven kwamen. Het was een welkome opsteker voor de Oranje-international: de laatste wedstrijden zat hij voornamelijk op de bank. “Hij speelde vanavond buitengewoon. Het was zonder meer zijn beste optreden van dit seizoen”, aldus Hughes op de website van Stoke.

Verrast is de Welshman daar niet over. “Ibrahim barst overduidelijk van het talent en dat heeft hij vanavond aangetoond, ook door de manier waarop hij scoorde.” Mede dankzij de goal van de ex-PSV’er scharen the Potters zich bij de laatste vier. Manchester City, Everton en de winnaar van het duel tussen Southampton en Liverpool zijn de mogelijke tegenstanders in de halve finale.

Bezig met laden …