voetbalzone

Oranje Leeuwin van FC Twente maakt toptransfer naar Europese grootmacht

Yanick Vos15 mrt 2021, 12:17
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2021, 12:17
Advertentie

Lynn Wilms maakt na dit seizoen de overstap van FC Twente naar VfL Wolfsburg. De twintigjarige verdedigster verlaat de Eredivisie Vrouwen voor een vierjarig contract bij de Europese grootmacht. Wilms komt bij haar nieuwe club ook de Nederlandse internationals Dominique Janssen, Shanice van de Sanden en Joëlle Smits tegen. Laatstgenoemde komt na dit seizoen over van PSV.

Wilms maakt transfervrij de overstap naar Wolfsburg. In Duitsland krijgt de tienvoudig Oranje-international opnieuw te maken met trainer Tommy Stroot, nu nog trainer van Twente. Van hem werd eerder al bekend dat hij de overstap maakt naar Wolfsburg, de verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen.

Namens Twente laat technisch manager René Roord trots te zijn dat Wilms de stap gaat maken. “In de zomer van 2018 kwam Lynn als een redelijk onbekende speelster bij FC Twente binnen en zij heeft zich de laatste jaren bij ons kunnen ontwikkelen tot Oranje-international, met deze transfer als gevolg. Dit past helemaal in de visie van FC Twente Vrouwen”, zegt hij op de clubwebsite.

Wilms bedankt Twente voor de afgelopen jaren, waarin ze zich naar eigen zeggen heeft kunnen ontwikkelen als voetbalster en als persoon. “Ik had drie jaar geleden geen betere stap kunnen maken en daar ben ik FC Twente dankbaar voor. Deze transfer naar VfL Wolfsburg is een geweldige stap en ik ben heel blij dat ik die kan maken. Dit is waar ik elke dag keihard voor werk”, aldus Wilms.

Bezig met laden …