voetbalzone

Oranje maakt fletse indruk: 'We hebben zoveel goede voetballers'

Matthijs van Laar28 mei 2016, 09:08
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2016, 09:08
Advertentie

Dankzij Luuk de Jong ontsnapte Oranje vrijdag aan een nederlaag bij Ierland. De PSV-spits kwam als invaller binnen de lijnen en nam vlak voor tijd de 1-1 voor zijn rekening. Na afloop stond hij desondanks met gemengde gevoelens voor de camera van SBS6.

/

Zo schoot Oranje (dankzij de poging van De Jong) slechts één keer tussen de palen. Voorganger Vincent Janssen kreeg nauwelijks bruikbare ballen. “We hebben zoveel goede voetballers, maar de eindpass was niet goed”, verklaarde De Jong, die de gelijkmaker desondanks verdiend vond. “De tweede helft waren we dominanter en sterker dan Ierland. Dat moeten we vanaf het begin creëren. Voetballend moeten wij beter zijn dan Ierland.”

De goalgetter zei er alles aan te willen doen om eerste spits te worden bij Oranje, iets wat voor Steven Berghuis nog ver weg is. Wel mocht de aanvaller van Watford, die het voorbije seizoen vrijwel niet in actie kwam voor zijn club, debuteren in de hoofdmacht. “Ik ben best tevreden, al had ik wel gevaarlijk willen zijn”, zei hij. “Maar ik ben superblij natuurlijk. Dat ik na zo'n seizoen toch deze kans krijg, dat is voor mij top.”

Bezig met laden …