voetbalzone

Oranje mag rekenen op Turkse hulp: ‘We gaan op zoek naar een wonder’

Peter Nusselder10 sep 2013, 09:11
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2013, 09:11
Advertentie

Het Nederlands elftal speelde vrijdag teleurstellend gelijk tegen Estland (2-2), maar via een overwinning op Andorra kan Oranje zich dinsdag alsnog verzekeren van een ticket voor het WK van 2014 in Brazilië. Het team van bondscoach Louis van Gaal heeft daarbij dan wel de hulp nodig van Turkije, dat niet mag verliezen van runner-up Roemenië. Fatih Terim hoopt dat de Turken daarvoor kunnen zorgen tijdens de onderlinge ontmoeting in Boekarest.

/

De keuzeheer, die zijn baan bij Galatasaray combineert met een functie bij de nationale ploeg, gaat er alles aan doen om Turkije naar de tweede plaats in de groep te loodsen en zodoende play-offduels af te dwingen; momenteel staan de Turken op plek vier, met een achterstand van drie punten op Roemenië (en een punt minder dan Hongarije). Terim beseft dan ook dat er heel wat gevraagd wordt van zijn equipe.

“Het is altijd mijn doel geweest om het onmogelijke te bereiken”, vertelt de ervaren oefenmeester op de officiële website van de FIFA. “Maar we moeten nu op zoek naar een wonder. Als we ons goed voorbereiden, hard werken en op het veld alles geven,dan heb ik er alle vertrouwen dat we ons wonder waar kunnen maken. Turkije heeft al vaker laten zien waartoe het in staat is.”

Bezig met laden …