voetbalzone

'Oranje moet ervoor waken niet tegen Australië een misstap te maken'

Bart Kruyt30 dec 2013, 07:45
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2013, 07:45
Advertentie

Het Nederlands elftal neemt het op het WK in Brazilië op tegen Spanje, Chili en Australië en kijkt vooral uit naar de wedstrijden tegen de twee eerstgenoemde landen. John van 't Schip waarschuwt de ploeg van Louis van Gaal echter: volgens de voormalig international, die deze maandag overigens zijn vijftigste verjaardag viert, kan Australië best voor een stunt zorgen.

/

Van 't Schip is afgelopen weekend weer aangesteld als trainer van Melbourne Heart, waar hij in het verleden al eens werkzaam was. Hij is dus bekend met het Australische voetbal. "Niemand gaat hier uit van de tweede ronde, maar iedereen hoopt en denkt dat ze in staat moeten zijn tot een stunt tegen Spanje, Nederland of Chili", zegt Van 't Schip in De Telegraaf.

Ange Postecoglou is de bondscoach van the Socceroos en hij is met zijn ploeg een nieuwe weg ingeslagen. Volgens Van 't Schip kan Postecoglou een team goed voorbereiden, neerzetten en motiveren. "Met een punt is het WK voor de Aussies al geslaagd. Oranje moet ervoor waken niet juist tegen Australië een fatale misstap te maken", waarschuwt Van 't Schip.

Bezig met laden …