voetbalzone

Oranje neemt in volle ArenA afscheid van Nederlands publiek

Bart Kruyt04 jun 2014, 07:00
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2014, 07:00
Advertentie

Het Nederlands elftal speelt woensdagavond de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het WK. De ploeg van Louis van Gaal treedt aan tegen Wales, dat zonder sterspelers Gareth Bale en Aaron Ramsey zal spelen. Desondanks is het duel in de Amsterdam ArenA volledig uitverkocht.

voetbalzone

Nederland oefende in de laatste twee oefenwedstrijden, tegen Ecuador en Ghana, in een 5-3-2-systeem. De ploeg van Van Gaal zal tegen Wales in een 4-4-2-formatie gaan spelen, waarbij Daley Blind doorschuift naar het middenveld. Afgaande op de training van dinsdag zal Leroy Fer de plek van de geblesseerde Jonathan de Guzman overnemen. Jordy Clasie begint zodoende op de bank.

Van Gaal vergelijkt Wales met Australië, net als Spanje en Chili tegenstander van Oranje in de groepsfase van het WK. Nederland begint het toernooi in Brazilië volgende week zaterdag tegen de Spanjaarden. De selectie stapt donderdag in het vliegtuig naar Rio de Janeiro.

De vermoedelijke opstelling tegen Wales: Cillessen; Janmaat, De Vrij, Vlaar, Martins Indi; Fer, Blind, De Jong, Sneijder; Robben, Van Persie.

Bezig met laden …