voetbalzone

'Oranje niet normaal, zou graag één wedstrijd in dit elftal willen meedoen'

Erik van Dam07 sep 2011, 07:20
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2011, 07:20
Advertentie

De selectie van Oranje boezemt ontzag en angst in bij tegenstanders; zo ook bij Finland. De Scandinaviërs pasten zich volgens Mark van Bommel volledig aan op Nederland, maar moesten na iets meer dan negentig minuten toch het hoofd buigen in Helsinki (0-2). Niklas Moisander liet De Telegraaf na afloop weten best eens een keer mee te willen doen bij Nederland.

/

De AZ-speler, die aanvoerder is bij zijn nationale ploeg, weet zeker dat hij er niet bij is op Euro 2012. Finland kan geen ticket meer veroveren en incasseerde dinsdag nederlaag nummer vijf in acht wedstrijden. Mede door een rode kaart voor Perparim Hetemaj wilde het niet lukken. “Perparim speelt in Italië en valt makkelijk. Hij is twee, drie keer gewaarschuwd, dus ik kan het wegsturen wel begrijpen”, zegt Moisander nu.

“Onze tactiek, inzakken en het speelveld klein houden, werkte redelijk. Als je tegen Nederland hoog druk zet, ben je gezien. Nederland is echt een topploeg. Als je Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie ziet spelen … niet normaal. Ik zou graag eens één wedstrijdje in dit elftal willen meedoen”, aldus Moisander, die sinds zijn debuut in 2008 nog geen groot toernooi verkende.

Bezig met laden …