voetbalzone

Oranje Onder-19 heeft Zivkovic niet nodig in eerste stap richting kwalificatie

Thijs Post26 mrt 2015, 19:51
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2015, 19:51
Advertentie

Oranje Onder-19 is de jacht op een ticket voor het EK, dat in juli wordt afgewerkt in Griekenland, goed begonnen. De ploeg van bondscoach Aron Winter speelt tussen 26 en 31 maart een kwalificatietoernooi tegen Servië, Noorwegen en Zwitserland. Het eerste duel van de Oranje-talenten werd donderdagavond met 1-0 gewonnen van Servië. Zaterdag is Noorwegen de tegenstander, dinsdag is Zwitserland de opponent.

Winter deed in Friesland geen beroep op Richairo Zivkovic, die zich te laat had gemeld bij de wedstrijdbespreking en zodoende kon fluiten naar een plek in de wedstrijdselectie. Pelle van Amersfoort, de enige speler van sc Heerenveen in de Nederlandse jeugdselectie, voelde zich blijkbaar op zijn gemak in de provincie waar hij ook onder contract staat. Hij opende tien minuten voor rust, op aangeven van Riechedly Bazoer, de score.

Voetballend was het niet bijzonder wat Oranje Onder-19, dat startte met zes Ajacieden in de basis, liet zien. Na de onderbreking was Servië zelfs wat sterker en kwamen de bezoekers ook tot scoren, al hadden de Oranje-talenten geluk dat de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Zeker in de slotfase stond Nederland nog even met de rug tegen de muur, maar het team van Winter hield stand.

Bezig met laden …