voetbalzone

Oranje-opponent Finland kiest voor drie maanden nieuwe bondscoach

Peter Nusselder12 jan 2011, 14:28
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2011, 14:28
Advertentie

De voetbalbond van Finland heeft Markku Kanerva aangesteld als nieuwe bondscoach. De trainer, die tot dusverre Jong Finland onder zijn hoede had, heeft een contract getekend dat hem voor drie maanden de keuzeheer maakt van het Fins elftal, dat in die periode louter vriendschappelijk speelt.

/

Finland neemt het in de aanloop naar het EK van 2012 in Polen en Oekraïne onder meer op tegen Nederland, maar het is nog niet bekend wie er bij de Finnen voor de groep zal staan als de Noord-Europeanen op 6 september op eigen bodem uitkomen tegen Oranje; Kanerva is slechts benoemd voor de periode tot en met maart 2011, als opvolger van de vertrokken Stuart Baxter, zo meldt de Finse voetbalbond.

Onder diens leiding werd in september 2010 met 2-1 verloren van het Nederlands elftal. Twee vroege treffers van Klaas-Jan Huntelaar waren de Finnen destijds in De Kuip fataal, al deed Mikael Forssell nog wel wat terug. Onder leiding van Kanerva, die sinds 2004 trainer was van Jong Finland, spelen de Scandinaviërs in februari en maart oefeninterlands tegen België, Bolivia en Portugal.

Bezig met laden …