voetbalzone

'Oranje overleeft groepsfase WK, maar stevent waarschijnlijk af op Brazilië'

Matthijs van Laar15 dec 2013, 11:40
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2013, 11:40
Advertentie
/

Bondscoach Louis van Gaal en zijn spelers hoorden vorige week tegen wie zij het opnemen in de groepsfase van het WK in Brazilië. Evenals tijdens het EK van 2012 stuit Oranje ook nu weer op een aantal tegenstanders van formaat, waarvan met name regerend wereldkampioen Spanje angst inboezemt. De hoog aangeslagen outsider Chili zorgt er echter voor dat vrijwel geen enkele voetbalfan komende zomer met een gerust hart voor de tv plaatsneemt.

Desondanks is het optimisme onder de bezoekers van Voetbalzone nog altijd ruimschoots aanwezig, zo bleek uit de poll die de afgelopen dagen onze frontpage sierde. Bijna zeventig procent van de ruim twaalfduizend stemmers denkt namelijk dat Oranje zich door de groepsfase heenslaat en ongeveer een kwart (24 procent) is zelfs van mening dat Nederland het in zich heeft om Spanje achter zich te laten en eerste te worden.

/

Het grootste gedeelte van de stemmers, 46 procent om precies te zijn, verwacht dat Oranje tweede eindigt in Groep B en daarmee dus doordringt tot de achtste finales. Mocht dat het geval blijken, dan zijn de vooruitzichten overigens weinig rooskleurig: wanneer gastland en topfavoriet Brazilië eerste wordt in Groep A, fungeren de Goddelijke Kanaries in de eerste ronde van de knock-outfase als opponent. Een loodzware opgave.

Een ander kwart van de stemmers verwacht dat Nederland de eerste ronde niet overleeft: zij zetten in op een derde plek voor Van Gaal en zijn mannen, die in dat geval hoogstwaarschijnlijk Spanje en Chili voor zich moeten dulden. De overige zeven procent is bijzonder pessimistisch over de kansen van Oranje en denkt dat de vice-wereldkampioen zelfs 'zwakkere broeder' Australië voor moet laten gaan. Die groep stemmers gokt op een laatste plek in Groep B.

Bezig met laden …