voetbalzone

Oranje-selectie met 22 spelers naar Polen na één positieve coronatest

Yanick Vos17 nov 2020, 09:16
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2020, 09:16
Advertentie

Ryan Babel reist niet met het Nederlands elftal af naar Polen voor de laatste groepswedstrijd in de Nations League. De KNVB meldt dat Ryan Babel als enige positief is getest bij de gisteren onder spelers en technische staf afgenomen PCR-test. Babel was al afgezonderd van de selectie nadat hij klachten kreeg. De aanvaller van Galatasaray blijft achter in Nederland, zo meldt de bond.

Babel verliet zondag uit voorzorg het trainingskamp omdat hij zich niet helemaal lekker voelde. In het persbericht verzekerde de KNVB dat Babel driemaal een negatieve PCR-test had afgelegd. Omdat Babel klachten had, werd besloten hem ruim voor de wedstrijd terug te brengen naar het spelershotel en hem daar af te zonderen in een aparte vleugel. Een sneltest leverde zondagavond toch een positief resultaat op. Uit een nieuwe test blijkt dat de aanvaller wederom positief blijkt, waardoor hij in quarantaine moet.

Bondscoach Frank de Boer had nog hoop op een beschikbare Babel. ““In het verleden zijn er ook foute sneltesten geweest”, zei hij zondag na het duel met Bosnië en Herzegovina (3-1). “Omdat hij ook hoofdpijnklachten had, hebben we geen risico genomen. Hij had in ieder geval wel symptomen. Dan nemen wij geen risico. Dat bleek uiteindelijk een goede keuze te zijn.” De Boer roept geen vervanger op voor Babel. Oranje neemt het morgenavond om 20.45 uur op tegen Polen.

Bezig met laden …