voetbalzone

‘Oranje speelt minimaal gelijk en wordt eerste in de groep’

Thijs Post23 jun 2014, 14:08
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2014, 14:08
Advertentie
voetbalzone

Het Nederlands elftal speelt maandag de laatste groepswedstrijd tegen Chili. Dat is een tegenstander van formaat, getuige de overwinningen op Australië (3-1) en Spanje (2-0). Er staat voor beide landen enkel nog de eerste plek in de poule op het spel en Nederland heeft aan een gelijkspel voldoende om dat te bewerkstelligen. De grote meerderheid van de bezoekers van Voetbalzone denkt dat dat wel gaat lukken.

In totaal gaven bijna tienduizend bezoekers antwoord op de vraag ‘Wat gaat het worden bij Nederland - Chili’. In totaal denkt 76 procent van de ondervraagden dat Nederland ten minste gelijkspeelt, terwijl 24 procent rekent op een nederlaag tegen de Zuid-Amerikanen. Als we het verder onderverdelen, denkt twaalf procent van het totaalaantal dat Nederland een ruime zege boekt. ‘Een nipte overwinning’, aldus 33 procent van de ondervraagden, terwijl 31 procent rekent op een gelijkspel.

Van alle stemmers denkt dus 24 procent aan een verliespartij. Zeventien procent verwacht dat Nederland met een nipte nederlaag op zak naar de volgende ronde gaat, zeven procent denkt dat het team van bondscoach Louis van Gaal tegen een grote nederlaag aanloopt. Overigens hebben Nederland en Chili elkaar een keer eerder ontmoet: in 1928. Toen werd het 2-2 en zegevierde Oranje na het trekken van lootjes.

Bezig met laden …