voetbalzone

Oranje staat voor lastige avond: 'Ze hebben van nature sterke discipline'

Matthijs van Laar21 mrt 2013, 12:50
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2013, 12:50
Advertentie
/

Voor Estland zit de te behalen eer in de WK-kwalificatiefase in een goed resultaat tegen bijvoorbeeld Oranje. De voetbaldwerg is na vier duels in groep D eigenlijk al zo goed als kansloos voor een WK-ticket en moet het dus hebben van een incidenteel succesje. Technisch directeur Arno Pijpers berust in dat lot, nadat het land voor het EK in Polen en Oekraïne wel lange tijd serieus meedeed om de bovenste plekken.

De Esten gingen eind 2011 in de play-offs onderuit tegen Ierland en moesten zo het eindtoernooi laten schieten. De goede prestaties wakkerden de hoop aan dat de nationale ploeg ook een goede kans zou maken om het WK in Brazilië te bereiken. “Maar de realiteit is dat we in een loodzware poule zitten”, zegt Pijpers in het Algemeen Dagblad. De voormalig bondscoach, wiens contract in Estland na de zomer afloopt, zag de nationale ploeg al verliezen van Roemenië, Turkije en Hongarije.

Het duel in Amsterdam van vrijdagavond is voor de Sinisärgid dé gelegenheid om de tot nog toe teleurstellende campagne nog enige glans te geven. Pijpers verwacht dat Estland het Oranje lastig kan maken. “Van nature hebben de Esten een zeer sterke discipline. Maar in balbezit willen ze ook iets creëren en zoeken naar oplossingen, niet alleen maar counteren”, legt hij uit. De hoop is echter vooral gevestigd op een nieuwe lichting. “Er komen behoorlijk wat talenten aan, maar het is niet realistisch om net als bij Oranje in één keer zeven of acht talenten in te passen.”

Bezig met laden …