Oranje start indrukwekkend aan EK dankzij hattrick Piroe tegen Duitsland

Yanick Vos03 jul 2017, 20:05
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2017, 20:05

Nederland heeft maandagavond zijn eerste wedstrijd op het EK Onder-19 op overtuigende wijze gewonnen. Favoriet Duitsland werd met 1-4 aan de kant gezet, mede door een uitmuntend spelende Joël Piroe. Na een achterstand nam de spits van PSV de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg bij de hand en stond hij met een hattrick aan de basis van de ruime overwinning.

Beide teams waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Er werden echter weinig kansen gecreëerd. Pas na dertig minuten kwam de eerste grote mogelijkheid voor Oranje. Javairô Dilrosun, het jonge aanvallende talent van Manchester City, schoot de bal hard op doel, maar Borussia Dortmund-keeper Eike Bansen redde stijlvol. Tien minuten later had Duitsland een grote kans, maar Etienne Amenyido faalde oog in oog met Feyenoord-doelman Justin Bijlow.

De tweede helft bood meer spektakel, mede door de vele goals die vielen. In de eerste minuut van het tweede bedrijf was het al raak: Aymen Barkok kon gemakkelijk scoren na fantastisch voorbereidend werk van Sidney Friede. Drie minuten later kwam Oranje echter weer op gelijke hoogte. Een corner van Ferdi Kadioglu werd op vakkundige wijze ingekopt door Piroe. De aanvaller kon een kwartier later wederom juichen. Na weer een corner van Kadioglu stond de PSV’er op de juiste plaats en werkte hij de bal van dichtbij binnen.

Duitsland schroefde daarna het tempo op, maar grote kansen bleven uit. Piroe maakte tien minuten voor tijd zijn derde doelpunt, waarna het duel beslist was. Jay-Rot Grot maakte met zijn goal in blessuretijd de Duitse malaise compleet. Komende donderdag neemt de ploeg van Stekelenburg het op tegen Engeland, die hun eerste wedstrijd tegen Bulgarije op eenvoudige wijze wisten te winnen (0-2).