voetbalzone

'Oranje telt op dit moment niet, Van Ginkel heeft nu vooral verdriet'

Bart Kruyt26 sep 2013, 09:10
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2013, 09:10
Advertentie

De kans is groot dat Marco van Ginkel zijn laatste wedstrijd voor Chelsea in dit seizoen al gespeeld heeft. De middenvelder viel dinsdagavond geblesseerd uit in het bekerduel met Swindon Town en uit de MRI-scan die hij een dag later liet maken, blijkt dat de voorste kruisband is afgescheurd. "Dat is een verschrikkelijke streep door de rekening van deze jongen", zegt Rob Jansen.

/

Van Ginkel zal binnenkort geopereerd worden en daarna wacht een maandenlange revalidatieperiode. De Nederlander zal in ieder geval een halfjaar buitenspel staan, weet Jansen. "De vraag is of hij nog wel in beeld komt voor het Nederlands elftal, dat klopt. Maar dat telt op dit moment niet. Die jongen heeft nu vooral verdriet", zegt de zaakwaarnemer in het Algemeen Dagblad.

Van Ginkel blesseerde zich dinsdag in de zesde minuut aan zijn knie, na een duel om de bal met Alex Pritchard. De ex-Vitessenaar ging naar de grond, liet zich behandelen en probeerde het daarna ‘eruit te lopen’, maar dat lukte niet. Van Ginkel moest zich laten vervangen door Ramires en staat voorlopig buitenspel. Voorlopig blijft het dus bij vier officiële wedstrijden (twee in de Premier League, een in de Champions League en een in de Capital One Cup) voor Van Ginkel bij Chelsea.

Bezig met laden …