voetbalzone

Oranje treft ‘een van de beste keepers ter wereld’: ‘En hij wordt nóg beter’

Peter Nusselder30 jun 2014, 08:20
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2014, 08:20
Advertentie

De aanvallers van het Nederlands elftal zullen zich de borst nat mogen maken, als ze zaterdag in de kwartfinale van het WK tegenover Costa Rica komen te staan. De Centraal-Amerikanen hebben in Keylor Navas een uitstekende doelman, die zijn ploeg zondag langs Griekenland hielp.

voetbalzone

Guillermo Ochoa van Mexico hield de spelers van Oranje in de achtste finale enkele malen op wonderbaarlijke wijze van scoren af, maar ook in de volgende ronde treft Oranje een sluitpost die lastig te passeren is. “Hij is een van de beste keepers van de wereld”, geeft Costa Rica-bondscoach Jorge Luis Pinto aan na de gewonnen strafschoppenserie, die zijn team ten koste van de Grieken een plaats bij de laatste acht opleverde.

“Wij gaven hem het vertrouwen en hij was de rust zelve tijdens de penalty’s. Dit zal hem nog meer zelfvertrouwen geven. Navas zal een nóg betere keeper worden”, voorspelt de keuzeheer, die bijval kreeg van zijn collega Fernando Santos. “Navas was vandaag de hoofdpersoon. Hij heeft zeker drie of vier doelpunten van ons voorkomen. Zonder hem was het resultaat van deze wedstrijd heel anders geweest.”


Bezig met laden …