voetbalzone

Oranje treft ‘geweldige balveroveraar’: ‘Hij is een complete middenvelder’

Gijs Freriks17 mrt 2016, 13:45
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2016, 13:45
Advertentie

Dimitri Payet kan volgende week vrijdag in Amsterdam zijn eerste interland sinds 13 juni (Albanië, 1-0) spelen. De aanvallende middenvelder van West Ham United werd donderdagmiddag door bondscoach Didier Deschamps opgeroepen voor de interlands tegen Oranje en Rusland.

/

Payet zei in oktober in L’Équipe dat hij het ‘onrechtvaardig’ vond dat hij steeds werd genegeerd door Deschamps, maar krijgt nu dus weer een kans om zich te bewijzen. “Er zijn geen problemen geweest en ik heb geen problemen met hem. Hij krijgt speeltijd en het is aan hem om die aan te grijpen”, zei Deschamps op de persconferentie. De 28-jarige Payet scoorde dit seizoen al acht keer in de Premier League.

“Als ik Payet niet had opgeroepen, dan zou ik dat niet vanwege sportieve redenen hebben gedaan, maar er zijn geen redenen om hem niet op te roepen”, was Deschamps enigszins cryptisch. Over N’Golo Kanté zei hij: “Leicester staat bovenaan in de Premier League en Kanté speelt iedere week op een hoog niveau. Hij speelt erg constant en is een serieuze concurent voor Morgan Schneiderlin. Hij is een complete middenvelder. Een geweldige balverovaar. Hij kan onderscheppen, goed positie kiezen, heeft fysieke kracht en aanvallende kwaliteiten.”

Het journaille vroeg Deschamps ook naar onder anderen Mathieu Valbuena, Karim Benzema, Mathieu Valbuena, Hatem Ben Arfa, Alphonse Areola en Adrien Rabiot. Allemaal spelers die de selectie niet hebben gehaald. “Ik word hier moe van. Ik moet beslissingen nemen, dus ik neem ze. Ik krijg constant vragen over spelers die ik niet heb opgeroepen. Rabiot, bijvoorbeeld. Hij heeft net twee uitstekende wedstrijden gespeeld... De selectie voor het EK staat nog niet vast. Ik moet daar nog eens heel goed over nadenken”, aldus Deschamps.

Bezig met laden …