voetbalzone

'Oranje verloor nog nooit in Amsterdam, maar we zullen kansen krijgen'

Bart Kruyt22 mrt 2013, 12:30
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2013, 12:30
Advertentie

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond de vijfde wedstrijd van de WK-kwalificatiereeks en zal het in een goed gevulde Amsterdam ArenA opnemen tegen Estland. De supporters gaan uit van een eenvoudige overwinning, maar de manschappen van Tarmo Ruutli zijn niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Andres Oper ziet mogelijkheden voor zijn ploeg.

/

De voormalig spits van Roda JC Kerkrade en ADO Den Haag speelt momenteel op Cyprus en zal vrijdagavond vermoedelijk in de basis beginnen bij Estland. "Oranje heeft nog nooit een kwalificatiewedstrijd verloren in Amsterdam, maar we zullen toch onze kansen krijgen", voorspelt Oper in De Telegraaf. De aanvaller was er in 2001 ook al bij, toen Estland nog op een 2-1 voorsprong kwam tegen Oranje. Het Nederlands elftal, ook toen onder leiding van Van Gaal, wist zich destijds echter op tijd te herstellen en won nog met 2-4.

In de defensie van Estland staat Ragnar Klavan, die in het verleden bij Heracles Almelo en AZ op de loonlijst stond en met laatstgenoemde ploeg kampioen van Nederland werd. Hij werkte toen samen met Van Gaal, van wie Klavan een hoge pet op heeft: "Het is een van de beste trainers ter wereld. Hij zat overal bovenop. Dat maakte een groot verschil voor onze ploeg. Alleen als je met 22 ego’s werkt, zoals bij Bayern München, wordt het een moeilijk verhaal met die stijl van werken."

Bezig met laden …