voetbalzone

Oranje wacht heksenketel: ‘De dag van de waarheid’

Gijs Freriks14 okt 2013, 20:49
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2013, 20:49
Advertentie
/

Het Nederlands elftal kan dinsdagavond een heksenketel verwachten in Istanbul. De ploeg van Louis van Gaal heeft zich al lang en breed gekwalificeerd voor het WK in Brazilië, maar voor Turkije is het alles of niets. Ay-Yildizlilar staan tweede in Groep D, maar Roemenië heeft evenveel punten. Van Gaal beseft dat het kan spoken in het Sükrü Saraçoglu Stadion.

“Het is interessant om te zien hoe de jongens die dit nog niet zo vaak hebben meegemaakt, daarmee omgaan. Daarom is deze wedstrijd ook heel belangrijk, in Brazilië zal de sfeer niet anders zijn”, zegt de bondscoach tijdens de persconferentie. “Om acht uur ’s ochtends begint het tromgeroffel hier al. Op dit moment merk ik niet aan de groep dat die er moeite mee heeft, maar dat moet je nooit als waarheid opvatten. Morgen is pas de dag van de waarheid.”

Dat is het ook voor de Turken. Bondscoach Fatih Terim hoopt dat hij zijn land naar het mondiale eindtoernooi kan leiden. “In onze gedachten en harten hebben we het ticket al, maar de realiteit is anders. Ik geloof in mijn spelers en hoef hen niets uit te leggen, want zij denken aan Brazilië. We moeten eerst van Nederland winnen, daarna volgen de play-offs. Ik vraag de fans om voor ons te bidden.”

Bezig met laden …