voetbalzone

Oranje wacht zware kluif: 'Mexico is gemener en volwassener dan Chili'

Matthijs van Laar29 jun 2014, 16:25
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2014, 16:25
Advertentie
voetbalzone

Nederland gaat zondagavond volgens Aad de Mos een loodzware wedstrijd tegemoet. Mexico is volgens de coach en tv-analist vergelijkbaar met het hoog aangeslagen Chili, maar beschikt over een betere mentaliteit en meer scorend vermogen. Toch verwacht De Mos dat Oranje zich bij de laatste acht op het WK gaat scharen.

In gesprek met Voetbal International noemt hij de ontmoeting met Mexico 'de lastigste die Nederland voor de kiezen krijgt'. "Ik vind Mexico gemener en volwassener dan Chili. Daarnaast hebben ze goede spelhervattingen en meer scorend vermogen dan onze laatste tegenstander", aldus de oefenmeester, die Oranje opdraagt om geconcentreerd te werk te gaan.

Dirk Kuyt past wat hem betreft uitstekend in dat plaatje. De ervaren aanvaller van Fenerbahçe fungeerde tegen Chili prima als linksback en doet precies wat Louis van Gaal van hem verlangt. "Dirk speelt altijd heel gedisciplineerd", weet De Mos. "Tegen Brazilië op het WK 2010 speelde hij ook als linksback en dat ging vrij goed." Oranje trapt zondag om 18.00 uur af tegen de Midden-Amerikanen.

Bezig met laden …