Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlands elftal wint oefenduel van amateurclub; Weghorst en Van de Ven twee keer trefzeker

Laatste update:

De wisselspelers van het Nederlands elftal hebben woensdagmiddag met 6-1 gewonnen van TSV Havelse, zo meldt Martijn Krabbendam van Voetbal International. Havelse is een amateurclub die uitkomt in de Regionalliga Nord. Oranje speelde de oefenwedstrijd om wisselspelers ritme op te laten doen.

Wout Weghorst en Micky van de Ven waren beiden goed voor twee treffers. Brian Brobbey en Jeremie Frimpong waren verantwoordelijk voor de andere doelpunten. De opstelling van Oranje is (vooralsnog) niet bekend.

Het oefenduel duurde twee keer 35 minuten. Ronald Koeman liet alleen wisselspelers opdraven. De KNVB maakte dinsdagmiddag al bekend dat de uitlooptraining van woensdag geschrapt zou worden voor een oefenwedstrijd.

Daardoor konden spelers die tot dusver weinig tot niet in actie kwamen wedstrijdritme opdoen. Havelse werd ontvangen in het AOK Stadion in Wolfsburg. Daar werkt het Nederlands elftal gedurende het EK ook de meeste trainingssessies af.

Koeman zal de komende dagen gebruiken om de groep weer bij elkaar te krijgen na de nederlaag tegen Oostenrijk van dinsdagavond. Oranje kwam twee keer terug van een achterstand, maar kwam alsnog tekort (2-3) en moest daardoor genoegen nemen met plek drie in de poule.

Door het resultaat is de kans groot dat Oranje een sterk land treft in de achtste finale, bijvoorbeeld Engeland of België. Willem van Hanegem sluit niet uit dat Nederland er in de knock-outfase weer kan staan, zo liet hij weten in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

De oud-middenvelder vindt dat de internationals de komende dagen best even hard naar elkaar mogen zijn. “Weghorst heeft eigenlijk gewoon gelijk als hij zegt dat het toernooi nu pas echt gaat beginnen. Nu niet gaan zemelen over de sfeer of lief zijn voor elkaar. Het mag best een paar dagen grimmig zijn. Het is topvoetbal.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet iemand waar de opstellingen te vinden zijn?

26 juni 2024 om 14:08

Ik weet alleen dat Wijnaldum als eerst mocht invallen.

26 juni 2024 om 14:53

Knap hoor dat de reserves van Oranje die 100% fit zouden moeten zijn met 6-1 winnen van Amateurs die nog aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen moeten beginnen wat een wanvertoning ook dit.

26 juni 2024 om 15:08

Het pessimisme is ook echt alom aanwezig hier. Toegegeven, het was ook niet goed wat we gister zagen, maar je ziet hier nu ook dat men alleen het maar heeft over dat ene tegendoelpunt.
Of dat je 2 goede uitzwaaiwedstrijden speelt, maar dat het alleen maar gaat over het zweetbandje van Memphis en hoe achterlijk dat is.

Er lijkt een complete distantiering te zijn ontstaan voor het Nederlands voetbal, en dat wordt natuurlijk goed gevoed door de Driessens, Derksens en Verweijs in ons landje. We zijn niet verplicht om Oranje te supporten, maar als het iedereen zo zuur maakt, raad ik ze toch aan om misschien iets anders te gaan doen in deze zonnige dagen.

26 juni 2024 om 15:36

Veel mensen zijn gewoon klaar met het diva gedrag van bepaalde spelers en het niet presteren, ze lopen rond alsof ze beste van de wereld zijn maar ze presteren 0,0.. ook de kwalificatie was natuurlijk al bar en bar slecht.. Mensen betalen een godsvermogen om NL te volgen tijdens zo'n EK en dan staan er gewoon 11 ongeïnteresseerde gasten op het veld, dit is gewoon geen leuk elftal om naar te kijken

26 juni 2024 om 16:16

Diva-gedrag? Ik vind de nederlaag net zo kut als jij, maar je beseft dat er maar 1 kan winnen, he? Dat ze verliezen betekent geenszins dat zij er met de pet naar gooien en geen inzet tonen. Soms is het ook gewoon een gebrek aan kwaliteit, ongeluk, was het strijdplan verkeerd of dat de tegenstander simpelweg beter was. Nogmaals, ik baal ook heel erg, maar je doet alsof ze schouderophalend maar de wedstrijden ingaan...

26 juni 2024 om 16:17

Oortap:

Uitzwaaiwedstrijden zeggen niets, dat weet idereen. Meestal is dat een wedstrijd tussen een ploeg dat naar een EK of WK gaat, tegen een tegenstander die niets heeft om voor te spelen (na een slopend seizoen met hun club). Nogal gek om daar op verder te gaan of enig optimisme op te stoelen.

Dan de haarband... Iedereen weet dat Memphis dit doet voor de aandacht. En waar maakten we ons druk om want Allen Iverson en Lebron James doen dit toch ook, nietwaar? (een 'argument dat ik vaak gelezen heb) Juist, alleen zijn dat basketbalspelers die beiden absolute wereldtop waren. Dus naast de 'show' waren er ook de prestaties.

Memphis toont weeral een volledig EK waarom hij kritiek krijgt voor die hoofdband. Want naast de show zijn er geen (nauwelijks) prestaties.

26 juni 2024 om 16:21

@noccio.. als je sommige landen ziet strijden, vechten voor hun land, dat mis ik heel erg bij dit elftal.. Schouten die half ingrijpt op de achterlijn, Gakpo die veel te laat komt bij z'n man.. Ik vind de instelling gewoon matig, ik zie geen elftal dat wil vechten.. Verliezen hoort erbij en is ook echt geen probleem maar laat dan iig zien dat je ervoor gaat, neem een voorbeeld aan Oostenrijk, daar staan wel 11 gasten op het veld die vechten voor elke meter

Veerman maar 35 minuten gespeeld, mocht die ook meedoen?

26 juni 2024 om 14:05

De oefenwedstrijd duurde maar 35 minuten per helft maar we konden natuurlijk niet het risico lopen dat Veerman al in de eerste helft van deze oefenwedstrijd zou worden gewisseld.

Wauw, 6-1 maar liefst, een toptrainert die Ronald Koeman!

Is het zorgelijk dat je een tegengoal krijgt tegen amateurs terwijl je met de beste spelers van het land speelt.

26 juni 2024 om 14:09

sinds wanneer speelt koeman met de beste spelers uit het land

26 juni 2024 om 14:38

@rayvg Touché, maar de geblesseerde afvallers Frenkie, Teun en Mats hebben het leven van Koeman er ook niet makkelijker op gemaakt. Overigens is dat nog geen excuus voor de introductie van totaalnietvoetbal.

26 juni 2024 om 16:05

Hij probeert weifer erg gewoon tussen te fietsen .

26 juni 2024 om 14:44

De Ligt zal wel weer hands hebben gemaakt.

Het lek is boven. Doelpuntenmakers dus maar opstellen de volgende pot!!!

Verbruggen
Dumfries
De Ligt
Aké
Van de Ven
Frimpong
Schouten
Reijnders
Gakpo
Weghorst
Brobbey

We worden kampioen!

Ik vind het bijzonder dat er een oefenwedstrijd wordt gespeeld. Koeman wilde per se 26 spelers meenemen zodat hij ook met een blessure 11 tegen 11 kon spelen op de training. Wordt er nu dan niet 11 tegen 11 gespeeld? Zo ja, waarom is er dan nog een oefenwedstrijd nodig?

26 juni 2024 om 14:15

Ander soort intensiteit maar ook omdat je tegen een tegenstander speelt die je niet zo goed kent. Frankrijk heeft dit eerder al een keer gedaan meen ik me te herinneren.

26 juni 2024 om 14:19

Wat voor intensiteit zal een amateurclub midden in hun zomervakantie op de mat leggen? Koeman vond spelers die drie weken vakantie hadden al niet fit genoeg om op te roepen.

26 juni 2024 om 14:26

Frankrijk heeft al 2 x tegen Paderborn -19 geoefend, ook niet echt om over naar huis te schrijven. Niet eens een senioren elftal...

26 juni 2024 om 14:29

Daar heb je wel een punt moet ik toegeven. Havelse speelde voor het laatst op 18-5.

26 juni 2024 om 14:33

Dit waren sterke amateurs die echt wel een beetje kunnen ballen. Tegen dat soort gasten mag je qua intensiteit flink aan de bak hoor. Veel meer dan een potje onderling, helemaal omdat je de basis van gisteren ook moet laten herstellen.

Koeman let je op. Dit moet de opstelling worden de volgende wedstrijd.
Xavi en Gakpo op de flanken die naar binnen trekken. Maatsen en Frimpong die eroverheen denderen. Weghorst als kapstop in de spits en depay op 10 daar in een vrije rol in de buurt.
Schouten met Reijnders op middenveld en het centrum van Dijk en de Vrij is exit en daarvoor Geertruida en vd Ven die beide snelheid hebben om zeker te zijn als je ver druk zet ze op tijd terug kunnen sprinten om gaten dicht te lopen.

Verbruggen
Frimpong
Geertruida
vd Ven
Maatsen
Reijnders
Depay
Schouten
Xavi
Weghorst
Gakpo
26 juni 2024 om 14:33

Hoe komt de bal vanuit de defensie bij die sterke voorhoede? Wordt je met een middenveld met Reijnders en Schouten niet compleet overlopen?

26 juni 2024 om 14:43

@ruuuud In de getoonde opstelling staat Depay in plaats van Veerman op het middenveld, dus dat zal qua passnauwkeurigheid niet veel uitmaken. De opbouw van achteruit moet denk ik van Verbruggen komen.

28 juni 2024 om 01:02

Bij gebrek aan Wieffer en F. de Jong is de meest voor de hand liggende keuze om Reijnders een linie te laten zakken en dan meer als box-to-box te gebruiken en schouten als echte controleur.
Frimpong en Maatsen zullen ook bijsluiten op de flanken dus het centrum zit dicht bij elkaar met hopelijk een vrije Depay ergens op 10 rond te zwerven.

Eventueel kan schouten verder inzakken en vlak voor de centrale verdediging spelen en Reijnders als een soort ouderwetse mid-mid de combinaties zoeken met Depay en de flanken.
Je zou ook nog de lange bal kunnen toepassen en vanuit de 2e bal gaan spelen of puur op snelheid in de diepte proberen het spel te verschuiven.

26 juni 2024 om 14:42

Wat is dit voor een feestopstelling? Ake is je beste speler en staat er niet eens in

28 juni 2024 om 00:59

Ik vind Ake maar weinig toevoegen aan het spel. Verdedigend staat hij inderdaad wel z'n mannetje maar in aanvallend opzicht brengt hij veelste weinig en speelt hij van nature liever behoudend.
Dan zie ik liever een Maatsen en desnoods vd Ven op linksback starten.

Ik stel voor om weer met 3 Cv's te spelen. De verdediging blijkt zo lek als een mandje.
Met deze opstelling kan je alle kanten op. Eventueel Van de Ven voor Maatsen.

Geertruida kan het middenveld inzakken. Backs kunnen inzakken. Frimpong kan eventueel rechtsbuiten.
De twee wijde Cv's kunnen ook als back.

Verbruggen
Geertruida
Van Dijk
Ake
Frimpong
Schouten
Reijnders
Maatsen
Simons
Memphis
Gakpo

Nou nou dat ze dit nog naar buiten brengen. Na zo een wanprestatie als gister hoor je gewoon in de bus terug naar huis te zitten. Verliezen kan maar de manier waarop.. ik denk dat NL er hierna gewoon uit vliegt en dan hopen dat koeman er ook uit vliegt want met deze man naar het WK word gewoon een afgang. Heeft in al die tijd nog steeds geen vaste basis 11 en raakt bij alles in paniek om vervolgens te gekste dingen te doen. Want een mislukte coach hebben wij zeg.

26 juni 2024 om 14:47

"....met deze man naar het WK word gewoon een afgang." Wie zegt dat Oranje zich voor het WK kwalificeert?

26 juni 2024 om 15:15

Een nog grotere afgang dus!

26 juni 2024 om 15:20

Tijdens de lange kwalificatiereeks is er alle tijd langzaam te wennen aan het onvermijdelijke noodlot. Je wel plaatsen en dan drie keer afgedroogd worden in de poulefase lijkt mij veel erger.

Wat is nou weer de meerwaarde van een oefenwedstrijd tegen amateurs als je middenin een toernooi zit. Je hebt ruim een jaar de tijd gehad om te trainen en oefenen, dit is niet het moment. Alleen een kans op blessures en oververmoeidheid.

26 juni 2024 om 16:00

Aangezien Koeman weinig spelers gebruikt is het erg goed om deze mannen een wedstrijd te laten voetballen om in het ritme te blijven. Ze kunnen ook geblesseeerd raken op een training of als ze de trap aflopen..

26 juni 2024 om 16:20

Achja, de Fransen hebben het uiteindelijk ook gedaan. Ik vind het persoonlijk nogal onzinnig voor spelers die al een heel seizoen erop hebben zitten. Die zitten, nog geen week in het toernooi, toch nog prima in het ritme. Het lijkt er gewoon zo vaak op dat Koeman, die al een jaar bezig is met ruim 2 miljoen aan salaris, gewoon geen idee heeft nog steeds. Als je kijkt naar heel het toernooi zit er gewoon geen idee achter. Spelers weten niet wat ze moeten doen of zetten geen collectieve druk. Rommeltje

Knap hoor. Een goal incasseren tegen amateurs. Vandaar wisselspelers denk ik.

Vandaag even uithuilen, maar vooral zo snel mogelijk weer steady worden. De groep bij elkaar houden zal wel lukken. Mag hopen dat de spelers minder labiel in elkaar zitten als de voetbalpers, en menig supporter. De meesten zijn toch gepokt en gemazeld.

Ik denk dat je de wedstrijd van gisteren om kunt buigen naar iets positiefs. Aan de ene kant is de collectiviteit van de wanprestatie verontrustend, maar aan de andere kant weet je dat het slechts incidenteel voorkomt dat echt iedereen door het ijs zakt. Daarbij moet iedereen nu toch wel doordrongen zijn van het feit dat wij absoluut niet moeten denken dat we minder dan 100 procent kunnen geven tegen welke tegenstander dan ook. Wij zijn altijd zo slecht als we denken dat we goed zijn. Ik verwacht de volgende wedstrijd een messcherp Oranje.

Mijn enige onzekere factor is Koeman. Ergens hoop ik (ijdele hoop misschien) dat hij na deze poulefase, waarin je echt heel erg je best moest doen om niet door te gaan, nu zelf ook in toernooimodus gaat. Dat hij bijvoorbeeld 3 poule wedstrijden lang gegokt en gehoopt heeft op de wederopstanding van Wijnaldum, maar dat hij nu inziet dat dit absoluut niet gaat gebeuren. Koeman moet ook opstaan nu.

26 juni 2024 om 17:50

Ik ben het helemaal met je eens, we moeten de knop omzetten. Ben alleen bang dat Koeman op dezelfde voet doorgaat, heb hem zelden op iets ‘exotisch’ kunnen betrappen. Dus de kans dat Wijnaldum er straks weer als eerste wissel inkomt is heel groot. Ik snap oprecht niet dat je die plaat voor je kop hebt, we zitten toch naar dezelfde beelden te kijken denk ik dan? Ik ben geen topvoetballer, geen toptrainer, maar iemand die zo door het ijs zakt, lees: niets toevoegt, die herken ik ook nog.

Mocht Koeman weer tactisch zwak uit de hoek komen de volgende pot dan moet hij gewoon weg als bondscoach. We hebben geen topteam, maar als het je niet lukt om ze het snot voor de ogen te laten lopen en je geen tactische vindingrijkheid bezit dan hoor je niet op de bank als bondscoach.

26 juni 2024 om 18:37

Eens dat Koeman weg moet als hij zo blijft aan klootviolen. Het wisselbeleid is warrig maar daar weten we de ins en outs niet van qua pijntjes enzo. Die vriendjespolitiek daarentegen is stuitend en kan zomaar de reden zijn dat we eruit vliegen. Ik mis de oude (harde) Koeman die boven alle partijen stond.

Nou, het komt allemaal goed. Als deze oefenwedstrijd tegen een lokale amateurclub geen vertrouwen geeft dan weet ik het ook niet meer.

Prima om wat ritme op te doen.

Koeman, net als jou en 17 miljoen andere Nederlanders ben ik bondscoach. Dit moet dan ook de opstelling gaan worden tegen (naar alle waarschijnlijkheid) Engeland.

Dumfries en Van de Ven natuurlijk verdedigend maar wanneer mogelijk opkomend. Zodra de pijp leeg is Frimpong en Weghorst brengen. Wil je wat defensiever spelen dan haal je Depay eraf en gooi je De Ligt erbij in de verdediging.

Verbruggen
De Vrij
Van Dijk
Aké
Dumfries
Schouten
Reijnders
Van de Ven
Depay
Malen
Gakpo

Prachtig om te zien dat de mensen die de grootste kritiek hebben met de meest idiote opstellingen komen. Wat dat betreft moeten we dan toch maar blij zijn met Koeman.

26 juni 2024 om 16:07

Ben nog blijer als hij vertrekt

Het voordeel is nu wel dat iedereen niks meer verwacht van Oranje. Ze kunnen van iedereen verliezen maar op een goede dag kunnen ze ook van iedereen winnen. Engeland, Italië, Frankrijk zijn allemaal niet in beste doen. Iets zegt me dat de KO fase nog leuk gaat worden.

Goh, 2 verschillende spitsen die samen 3x scoren terwijl Mr.Haarband grossiert in balverlies en niks presteert.
Maar goed, Koeman's vriendjes blijven toch wel in de basis staan of mogen weer invallen.
Dat blijft toch apart.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren