voetbalzone

Oranjevrouwen beginnen met één verandering aan WK-duel met Canada

Daniel Cabot Kerkdijk20 jun 2019, 16:37
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2019, 16:37
Advertentie

De Oranjevrouwen beginnen donderdagavond met Merel van Dongen in de basis aan de laatste groepswedstrijd tegen Canada op het WK in Frankrijk. De linksback krijgt in Reims van bondscoach Sarina Wiegman de voorkeur boven Kika van Es.

Van Es maakte in de eerste twee groepsduel met Nieuw-Zeeland (1-0 winst) en Kameroen (3-1 winst) geen goede indruk op Wiegman, die Van Dongen in beide duels liet invallen. Stefanie van der Gragt is nog niet voldoende hersteld van knieklachten en wordt net als tegen Kameroen centraal achterin vervangen door Anouk Dekker.

Wiegman wijzigt verder niets in de opstelling van Oranje. De Nederlandse voetbalsters zijn net als Canada al zeker van de achtste finales op het WK. Pas na het laatste groepsduel weten Wiegman en de Oranjevrouwen hoe de route naar de finale er precies uit ziet.

Nederland heeft een beter doelsaldo en heeft daarom aan een gelijkspel genoeg om de Canadese vrouwen achter zich te laten en winnaar te worden van Groep E. Mocht Oranje als eerste eindigen, dan treft het in de achtste finales de nummer twee van Groep D, Japan.

Als Nederland van Canada verliest, wordt het tweede in de poule en speelt het maandag in Parijs tegen de nummer twee van Groep F. Dat zal Zweden of de Verenigde Staten zijn.

Bezig met laden …