Origi laat zich ook tegen Stoke City gelden voor winnend Liverpool

Bart Kruyt10 apr 2016, 18:51
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2016, 18:51

Divock Origi heeft er voor zichzelf een heerlijke week van gemaakt. De aanvaller van Liverpool mocht donderdag tegen Borussia Dortmund in de basis beginnen en maakte het belangrijke uitdoelpunt voor the Reds in de kwartfinale van de Europa League. Zondag begon Origi op de bank tegen Stoke City, maar hij kwam na rust binnen de lijnen en scoorde nu twee keer. Mede daardoor boekte Liverpool een ruime zege (4-1) en klimt het over Stoke heen op de ranglijst.

/

Origi startte zoals gezegd niet in de basis en zag vanaf de bank hoe beide ploegen scoorden bij hun eerste doelpoging. Liverpool begon goed en kwam na acht minuten op voorsprong via Alberto Moreno, die zijn eerste goal van dit seizoen maakte. De Spanjaard werd niet in de gaten gehouden bij een kort genomen vrije trap en strafte dat af met een knal in de verre hoek. Stoke (met Erik Pieters en Ibrahim Afellay in de basis) moest dus in de achtervolging en kwam na ruim twintig minuten spelen op gelijke hoogte, toen Xherdan Shaqiri Bojan Krkic wist te vinden.

Peter Crouch dacht na een voorzet van Afellay zelfs voor de 1-2 te zorgen, maar het doelpunt van de spits tegen zijn oude club werd vanwege buitenspel afgekeurd. Aan de overkant kon er vervolgens wél weer gejuicht worden om een doelpunt: Sheyi Ojo luisterde zijn eerste basisplaats in de Premier League op met een perfecte voorzet op Daniel Sturridge, die van dichtbij binnen kopte. Ryan Shawcross kreeg nog een grote kans om Stoke opnieuw op gelijke hoogte te brengen, maar zijn kopbal na een vrije trap van Shaqiri ging naast. Een afstandsschot van Giannelli Imbula werd gepakt.

Ojo kwam niet terug voor de tweede helft. Jürgen Klopp besloot de jonge aanvaller te vervangen door Origi en de Belg maakte vijf minuten na rust de 3-1, door een voorzet van Milner binnen te koppen. Liverpool zat dus op rozen en ging op zoek naar meer, met kansen voor Roberto Firmino (twee) en Origi (kopbal net naast) tot gevolg. Stoke kreeg ook nog wel wat mogelijkheden, maar het verzet van de bezoekers was gebroken toen Origi twintig minuten in de tweede helft zijn tweede van de dag maakte. Liverpool staat nu achtste in de Premier League, Stoke staat negende.