Orkun KökçüImago

Orkun Kökçü en Vangelis Pavlidis leiden Benfica naar benauwde zege

Siep Engelen25 aug 2024, 08:07
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2024, 08:07

Benfica heeft zaterdagavond een benauwde zege geboekt. In eigen huis werd Estrela da Amadora moeizaam aan de kant gezet: 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd verzorgd door ex-Eredivisiespelers. Orkun Kökçü scoorde op aangeven van Vangelis Pavlidis.

Bijzonderheden:

Bij Benfica had trainer Roger Schmidt basisplaatsen voor drie ex-Eredivisionisten. Naast Kökçü en Pavlidis stond ook Fredrik Aursnes in de basis. Bij de bezoekers speelde de inmiddels 37-jarige Nani mee. De eerste wapenfeiten waren van de thuisploeg, die na een kleine twintig minuten spelen daadwerkelijk de score opende.

Pavlidis draaide op de rand van de zestien richting het doel en gaf de bal in de loop mee aan Kökçü, die met zijn favoriete rechterbeen de verre hoek zocht. De inzet van de Turks international leek houdbaar voor Bruno Brigido, maar de doelman liet de bal knullig onder zich doorgaan: 1-0.

Op slag van rust dacht Pavlidis zelf de 2-0 gemaakt te hebben, maar de Griek schoot de bal uit de handen van Brigido en zag zijn doelpunt afgekeurd worden. In de tweede helft ging Benfica voorzichtig nog op zoek naar meer doelpunten, maar die werden niet meer gemaakt.

Benfica - Estrela da Amadora 1-0

19’ Orkun Kökçü 1-0