voetbalzone

Orlando begint rechtszaak om transfer Kaká en gaat voor Ganso

Gijs Freriks22 jul 2015, 23:50
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2015, 23:50
Advertentie

Orlando City FC heeft São Paulo voor de rechter gesleept. De Braziliaanse club huurde Kaká vanaf vorig jaar zomer tot afgelopen winter van Orlando City FC, maar heeft bij die club nog een schuld van bijna vier miljoen euro openstaan. Dat bedrag bestaat uit (delen van) de huursom, het salaris, wedstrijdrecettes en rentebetalingen.

voetbalzone

De zaak wordt komende maandag door rechter Rogério Marrone de Castro Sampaio in de rechtbank van São Paulo behandeld. Orlando heeft São Paulo tot vrijdag de tijd gegeven om met een tegenvoorstel te komen om de zaak onderling eventueel te kunnen schikken. Orlando is bereid de schulden kwijt te schelden als São Paulo middenvelder Paulo Ganso naar de Major League Soccer stuurt en daarbij een bedrag van 1,7 miljoen overmaakt.

Tricolor Paulista ziet daar echter niets in, omdat men de 25-jarige Ganso veel meer waard vindt. De achtvoudig A-international van Brazilië heeft zelf al laten weten open te staan voor een transfer naar Orlando, maar zijn club zou een vraagprijs hanteren van circa negen miljoen en zover wil Orlando dus niet gaan. São Paulo heeft in een reactie bevestigd dat men een schuld heeft bij Orlando, maar dat die ‘slechts’ 1,7 miljoen bedraagt.

Bezig met laden …