voetbalzone

Ortega verkiest tweedeklasser boven oliedollars

06 aug 2008, 19:38
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2008, 19:38
Advertentie
In tien maanden tijd kon hij in de Verenigde Arabische Emiraten dik twee miljoen euro gaan verdienen, maar Ariel Ortega blijft om familieredenen liever in zijn vaderland voetballen. Independiente Rivadavia, een Argentijnse tweedeklasser, kondigt woensdag de komst van de veelbesproken aanvaller van River Plate aan.

Ortega werd afgelopen weekeinde uit de selectie van River Plate gezet, nadat aan het licht kwam dat hij wederom alcoholproblemen had. De oud-international werd dronken achter het stuur aangetroffen en kwam te laat op de training. Vorig jaar moest Ortega om dezelfde redenen in een afkickkliniek worden opgenomen.

Daniel Vila, voorzitter van Independiente Rivadavia, is ervan overtuigd dat Ortega in Mendoza, dat 1.200 km van Buenos Aires verwijderd is, tot inkeer zal komen. "Hier is de verleiding minder groot", zo weet de sportbestuurder. "Hij komt bovendien met zijn familie en alles gaat er hier gemoedelijker aan toe. Zowel de club als trainer Roberto Trotta zullen er alles aan doen om hem in de komende elf maanden te helpen."

El Burrito, goed voor 89 interlands, debuteerde zeventien jaar geleden in het hoogste keurkorps van River Plate en speelde vervolgens onder meer voor Valencia, Sampdoria, Parma en Fenerbahçe. In Nederland geniet de 34-jarige Argentijn vooral bekendheid vanwege zijn kopstoot aan Edwin van der Sar op het WK in 1998.
Bezig met laden …