voetbalzone

Osieck stuurt uitnodiging naar Holman en ex-keeper van Inter en PSV

Daniel Cabot Kerkdijk09 nov 2010, 07:14
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2010, 07:14
Advertentie

Brett Holman maakt deel uit van de nationale selectie van Australië voor de komende oefeninterland tegen Egypte in Caïro. De middenvelder van AZ raakte twee maanden geleden in Krakow geblesseerd tijdens de oefeninterland tegen Polen (2-1), maar is inmiddels hersteld en speelde ook al zijn wedstrijden voor AZ.

/

Sasa Ognenovski zit voor het eerst bij de selectie van The Socceroos. De 31-jarige verdediger is een van de steunpilaren van Seongnam Ilhwa uit de Zuid-Koreaanse K-League en genomineerd om binnenkort tot Speler van het Jaar in Azië te worden uitgeroepen. Komende zaterdag speelt de verdediger met zijn club tegen Zob Ahan uit Iran in het kader van de Aziatische Champions League-finale.

Bondscoach Holger Osieck haalde ook Nathan Coe bij de selectie. De doelman van Sonderjysk Elitesport speelde drie jaar geleden in de oefeninterland tegen Nigeria zijn eerste interland. De 26-jarige sluitpost stond in het verleden bij Internazionale en PSV onder contract. Australië speelt in januari het toernooi om de Asian Cup.

De voltallige selectie:

Doel: Nathan Coe (Sonderjysk Elitesport), Mark Schwarzer (Fulham)

Verdediging: David Carney (Blackpool), Lucas Neill (Galatasaray), Jade North (Wellington Phoenix), Sasa Ognenovski (Seongnam Ilhwa), Michael Thwaite (Gold Coast United), Luke Wilkshire (Dinamo Moskou)

Middenveld: Tim Cahill (Everton), Jason Culina (Gold Coast United), Brett Emerton (Blackburn Rovers), Richard Garcia (Hull City), Brett Holman (AZ), Mile Jedinak (Genclerbirligi), Matt McKay (Brisbane Roar), Carl Valeri (Sassuolo), Dario Vidosic (1. FC Nürnberg)

Aanval: Josh Kennedy (Nagoya Grampus), Harry Kewell (Galatasaray) en Scott McDonald (Middlesbrough).

Bezig met laden …