Otten begint avontuur bij Ferencváros uitstekend met doelpunt

Robert Smid30 jun 2011, 21:05
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2011, 21:05
/

Waar de meeste clubs net zijn begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, is het kwalificatietoernooi voor Europees voetbal inmiddels al losgebarsten. Zo ook voor Ferencváros. De Hongaarse club begon donderdag aan het Europese avontuur en wist in de eerste kwalificatieronde van de Europa League te winnen van Ulisses. Een Nederlander speelde een belangrijke factor.

Mark Otten is namelijk zijn avontuur bij Ferencváros uitstekend begonnen. De verdediger, die afgelopen zomer NEC verruilde voor de Hongaarse topclub, zag zijn naam op het scorebord verschijnen. Nadat Gyorgy Joszi na een half uur spelen de openingstrefer maakte, wist Mark Otten luttele minuten later de score te verdubbelen.

Nadat bij het Armeense Ulisses Artyom Adamyan vlak voor rust een strafschop miste, wist Ferencváros twintig minuten voor tijd na een doelpunt van Felipe een 3-0 eindstand te produceren. Otten, die in het verleden nog voor de vertegenwoordigende Nederlandse elftallen speelde, zag zijn contract bij NEC niet worden verlengd. Hij koos op 14 juni voor een avontuur bij Ferencváros.